dimecres, 25 de desembre del 2019

Els diferents models de currículum - el currículum cronològic


El currículum és la nostra targeta de presentació, la primera cosa que l'empresa veurà i a saber sobre nosaltres com a possibles professionals que entren a treballar al seu servici. 
Hi ha una classificació clàssica dels models de currículum en què destaca el currículum més tradicional i conegut - el Currículum cronològic.

El currículum cronològic
Suposa l'estàndard dins dels models de currículum i destaca per la seua brevetat, per la seua concisió i per ser el més senzill a l'hora de repassar la trajectòria professional d'una persona. És el format més acceptat en el món de la selecció de personal i en ell les dates ocupen un lloc prioritari. 
Es pot realitzar de dos formes:
- Ascendent: de l'educació i experiència professional més antiga a la més actual. Este model ha quedat prou obsolet i es desaconsella en l'actualita,t ja que li conferix importància a la informació menys rellevant per als seleccionadors.
- Invers: comença amb la informació més recent i es remunta fins a la més antiga, prioritzant així i enfocant-se en els nostres últims èxits professionals. És molt més adequat que l'anterior ja que ressalta l'experiència més actual, que és la que sol interessar més a les persones al càrrec del procés de selección.
Alguns professionals desaconsellen l'ús del currículum cronològic si hem tingut llargs períodes d'inactivitat laboral o si hem canviat moltes vegades de treball ja que açí esta informació queda molt visible. 

Así teniu un format de currículum cronològic invers:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.